Centraal Wonen Opaalstraat is gebouwd in 1989 in overleg met de initiatiefnemers/bewoners van het eerste uur. Het is dus speciaal voor centraal wonen gebouwd. Het terrein en alle woningen zijn eigendom van woningcorporatie Talis. Er zijn verschillende woningtypen: in het complex wonen kinderen en volwassenen, jongeren en ouderen, gezinnen en alleenstaanden, studenten, werkzoekenden en werkenden. Een groot deel van het beheer van de gezamenlijke ruimten doen we zelf. Daarnaast organiseren we ook leuke activiteiten met elkaar. We geven zo zelf vorm aan onze woonomgeving!

Onze woningen

Ons project bestaat uit 48 zelfstandige woningen en een groepswoning met vijf kamers. De woningen zijn georganiseerd in clusters van zo’n zes tot acht woningen. Elk cluster heeft een gezamenlijke ‘huiskamer’ en een berging voor bijvoorbeeld fietsen.
...lees meer!

Gemeenschap

Er zijn veel gezamenlijke activiteiten mogelijk, buiten of in een van de gezamenlijke huiskamers: van samen eten, koffie drinken en borrelen tot georganiseerde spelletjesavonden, dauwtrappen, tuinwerkdagen en feesten. Alles wat we zelf organiseren!
...lees meer!

Woonomgeving

Ons project vormt een heel bijzonder woonbuurtje in de wijk Hatert. Hier ken je bijna iedereen, kun je gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen, kun je je eigen gang gaan en toch samen met elkaar je eigen woonomgeving vormgeven!
...lees meer!

Centraal Wonen

De woonvorm centraal wonen komt op meer plekken voor in Nederland. Hoe het eruitziet en wat de mensen samen doen en organiseren, verschilt wel van plek tot plek. Andere CW-projecten in Nijmegen zijn bijvoorbeeld CW KastanjehofCW Mozaiek, de Refter, Iewan en Eikpunt. Meer informatie is te vinden bij de Landelijke Vereniging Centraal Wonen.