Vooraf: schrijf je in als woningzoekende bij “Entree”, dat is het centrale inschrijvingsbureau voor woningzoekenden in de gemeente Nijmegen. Dit is een vereiste om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Entree controleert op basis van een inkomensverklaring op welke woning je wel of geen recht hebt, hier heeft het CWO geen invloed op.

 

 1. Aanmelden rondleiding
  Als je geïnteresseerd bent om bij Centraal Wonen Opaalstraat te wonen, meld je dan aan voor een rondleiding. Wij nodigen je dan per mail uit voor de eerstvolgende rondleiding. Meld je alsjeblieft aan als je op die datum kunt, dan weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 
  De rondleiding is een vereiste om op de wachtlijst te komen (dus ook als je al eens bij iemand op bezoek bent geweest of het project op een ander moment hebt bezocht). Zo weten we dat jij een goed beeld hebt van Centraal Wonen Opaalstraat en hier voor kiest, en houden we een goed overzicht van alle geïnteresseerden.

 2. Rondleiding en inschrijving
  Ongeveer eens in de twee maanden wordt er een rondleiding gehouden. We laten je dan onze voorzieningen en een of twee woningen zien, en vertellen hoe een en ander werkt. Hier kun je dan ook met al je vragen terecht. Als je een rondleiding hebt gevolgd, kun je op onze website een profiel aanmaken. Daarmee sta je vanaf dat moment als aspirant-lid op de wachtlijst.

 3. Kennismakingsgesprek
  Indien er een woning vrijkomt die voor jou geschikt zou kunnen zijn, bepalen de bewoners van de omliggende woningen (het cluster) welke aspirant-leden worden uitgenodigd, op basis van hun profiel. Op een kennismakingsavond kunnen we elkaar beter leren kennen.

 4. Huurcontract en verder
  Als we een 'match' hebben, geven wij dat door aan Talis en kun je bij hen je huurcontract en overeenkomst met CWO gaan tekenen. In ons 'Groene Boekje' staan handige tips voordat je gaat verhuizen en voor het wonen bij CWO.

Maar de eerste stap is dus je aanmelden voor de rondleiding!